|
POLTTOMOOTTORIN SÄHKÖINEN KIERROSNOPEUDEN SÄÄDIN
|
GAC:n pyörimisnopeuden säätölaitteet suunniteltu viimeisen analogisen ja digitaalisen teknologian mukaisesti ja niitä valmistetaan useina erilaisina malleina, jotta mahdollisimman monen sovelluksen vaatimukset voitaisiin toteuttaa. Virheellisen jännitenapaisuuden suojaus ja turvallinen vikaantuminen siinä tapauksessa, että nopeusanturin signaali tai akun jännite häviää kuuluu jokaiseen GAC:n nopeussäätimeen.
Monet erilaiset isokroniset tai drooppisäätötavat voidaan toteuttaa GAC:n vakionopeus- tai aseteltavalla nopeussäädöllä.
Piirikortit on joko valettu muoviin tai kokonaan suojattu peitelevyllä tärinän ja epäpuhtauksien vaikutuksen estämiseksi.
Perusmallit isokroniseen säätöön:
ESD1000 Yksinkertainen isokroninen toiminta, edullisin nopeussäädin, valettu rakenne.
ESD2100 Yhden moottorin isokroninen toiminta, tarkka nopeussäätö, helppo asentaa ja asetella, aseteltavat PID arvot.
ESD2200 Yhden moottorin isokroninen toiminta, samat ominaisuudet kuin ESD2100:ssa, mutta rakenne muoviin valettu ja suorituskykyiseksi suunniteltu.
Monitoimisäätimet:
ESD5100 Samat ominaisuudet kuin ESD2100:ssa, aseteltava drooppitoiminto, aseteltava tyhjäkäyntinopeus, monijänniteyksikkö, pehmeä kytkeytyminen saatavissa lisävarusteena.
ESD5200 Samat ominaisuudet kuin ESD5100:ssa, mukana erillinen nopeuskytkin testi- ja resetointikytkimineen, sisäänrakennettu nopeuskytkin 10 A relelähdöllä..
ESD5300 Samat ominaisuudet kuin ESD5100:ssa, kaksivaiheinen nopeuskytkin, ramppitoiminnon generointi, käynnistyksen aikana polttoaineen rajoitin moottorin päästöjen hallintaa varten.
ESD5500 Samat ominaisuudet kuin ESD5100:ssa, käynnistyksen aikana polttoaineen syötön ramppitoiminto pakokaasun savuttamisen minimoimiseksi, käynnistyksen aikana polttoaineen rajoitin ja asettelu, pehmeän kytkennän ominaisuus vakiona.
Kaasuttimen läpän asennon takaisinkytkentää hyväksikäyttävä säädin:
ESD5400 Samat ominaisuudet kuin ESD5200:ssa, sopii yhteen asentoanturilla varustettujen toimilaitteiden kanssa, sopii polttoaineen säätövivustoille, joilla on suurehko massa ja suurempi kitka, polttoaineen rajoitus, nopeuden ramppiohjaus, kaksiasteinen vahvistus.
Sytytykseen perustuvat nopeussäätimet:
ECC200 Isokroninen tai matala drooppitoiminta, tunnistaa nopeuden sytytyksestä tai generaattorista (magneettista anturia ei tarvita), mahdollisuus yhden, kahden tai kolmen nopeuden asetukseen, saatavissa joko vakionopeus tai säädettävän nopeuden ohjaukseen.
ECC300 Tunnistaa nopeuden kiinteästi asetellusta sytytysjärjestelmästä (kaasumoottorit), rakenne muoviin valettu moduli, saatavana moninopeuksisena tai laajan alueen säädettävänopeuksisena, yksinkertainen asettelu, matalan taajuuden tunnistus 20-200 Hz.
UUTUUS: Digitaalinen moottorin nopeussäädin:
DSC1000 Uuden sukupolven mikroprosessoriohjattu moottorin nopeussäädin, joka sopii EDC tai GAC toimilaitteisiin. Sovellusalueet: generaattorit, laivamoottorit, kaivoskoneet ja erilaiset teollisuuden moottorikäytöt. Moottorin päästöjen hallinta käynnistyksen polttoainetta ja kiihdytyspainetta rajoittamalla, ramppitoiminnot ja lämpötilan tunnistaminen. Kokonaisvaltainen polttoaineen hallinta mm. moniportaiset vääntömomenttiohjaukset ja moniasteiset isokrooniset ja drooppiohjaukset. Kaukokäyttöinen ohjelmointi ja asetusten helppo muuttaminen laitteen luona. Luotettavaksi suunniteltu. Vian indikointi. CAN tiedonsiirto (J1939). Moduleihin perustuva ohjelmisto sovellukseen sovitettavissa vakiomallisella PC:llä.
|
Sähköinen kierrosnopeuden säädin ohjaa moottorin kierrosnopeutta. Sen tarkoitus on:
ohjata tyhjäkäyntikierrosnopeus asetetulle arvolle,
ohjata toimintakierrosnopeus asetetulle arvolle ja pitää se siinä kuormanvaihteluista huolimatta.
Sen osat ovat: (1) säätöyksikkö, (2) moottorin kierrosnopeuden anturi, (3) ruiskutuspumppuun asennettu toimilaite, (4) moottorin kierroslukuanturi ylikierrosten estoa varten, (5) pysäytyssolenoidi, (6) akut 12V tai 24V.
Mekaanisista säätimistä poiketen sähköisissä säätimissä ei ole keskipakoispunnuksia, vaan nopeutta ohjataan tunnistamalla todellisen kierrosnopeuden ja asetetun arvon ero.
Eroarvo muutetaan toimilaitteen ohjaussignaaliksi, jonka perusteella se joko lisää tai vähenää ruiskutusmäärää. Ylikierrosten estoa varten moottorissa on erillinen kierrosanturi. Huomaa: moottorissa on oltava aina ylikierrosten esto sähköisestä säädöstä huolimatta siltä varalta, että moottori riistäytyy ohjauksesta.
Joissakin moottoreissa ruiskutuspumppu on varustettu RQ-ohjauksella, jossa ylikierrokset estetään mekaanisesti. Niissä ruiskutuspumppua ei ohjata suoraan elektronisesti, vaan erillisen toimilaitteen avulla.
|
Emme käytä sähköpostia suoramarkkinointiin. Antamasi osoitetieto on tapauskohtainen ja poistetaan asian tultua käsitellyksi.
|
|